Czas na ciepłe, rozgrzewające drinki

Czas na ciepłe, rozgrzewające drinki
5 grudnia 2012 Brak komentarzyZłoty okres dla drinków rozpoczął się na przełomie lat 20 i 30 XX w. Szalone lata w Europie
i prohibicja w Ameryce, to dwa najważniejsze zjawiska tego okresu. Mimo zakazu spożywania
i produkcji napojów wyskokowych w USA, ich konsumpcja nie spadła. Ciepłe lub nawet gorące drinki nie z uwagi na rozgrzewający mix alkoholi, ale z uwagi na ich gorącą temperaturę są najlepszym sposobem na odzykanie ciepła !!
Mieszanki ziół i przypraw jak np. goździki , kardamon, imbir, miód, syrop z agavy, trawa cytrynowa, korzeń drzewa chininowego, cynamon, liście kafiru, gałka muszkatołowa, skórka z pomarańczy lub najbogatszy zestaw ziół Angostura bitters, który ze względu na duża zawartość alkoholu bo od 23 do 48 % dodajemy 2 do 5 kropli , maja właściwości lecznicze .
Wybór alkoholi jaki stosujemy do ciepłych drinków jest ogromny: rum, whisky , Cognac , Brendy, likiery, wódka, wino jak i piwo .
Więc razem z Barman Team zdegustuj kilka propozycji :
- Whisky , goździki , miód ,skórka z pomarańczy, Angostura, wrzątek.
- Ciemny rum, likier butter scotch, żółtko jajka, miód, gorąca woda.
- Kawa po karaibsku z ciemnym rumem z posypką z gorzkiej czekolady
- Imbir, miód, jagermeister , herbata ziołowa .
- Czerwone wino, goździki, laska cynamonu,cukier trzcinowy, plasterek pomarańczy.Na sam koniec przypomnijmy sobie smak lata dzięki SUNSET TEA . Mocna czarna herbata , brązowy rum , likier z pomarańczy, sok z pomarańczy. Sprawdzona i wielokrotnie stosowana broń na walkę z chłodem to właśnie ciepłe drinki .
Na zdrowie !!!!
Zostaw komentarz
Musisz być zalogowany, aby skomentować.